Posts

Showing posts from October, 2012

Sayangilah Suami Anda~~

All about me,myself,my life,my world~~: Sayangilah Suami Anda~~: Syurga seorg isteri ialah di bawah tapak kaki suami...sape xnak masuk syurga bersama suami tersayang kan?? Jika ditanya soalan begitu kepada...

Sayangilah Suami Anda~~

Image
Syurga seorg isteri ialah di bawah tapak kaki suami...sape xnak masuk syurga bersama suami tersayang kan?? Jika ditanya soalan begitu kepada sy, nescaya sayalah org pertama yg akan mengangkat tangan..hehe
Sayangilah suami anda kerana ape? Jawapan yang paling tepat ialah kerana disebabkan oleh suami la kita sekarang bergelar seorg isteri. Kerana suamilah yang melamar dan sudi memilih kita menjadi suri rumahnya..berterima kasihlah kepada suami dan berdoalah agar kasih sayang antara suami dan isteri terus berpanjangan hingga ke syurga nanti, InsyaAllah...



Hurmm sebenarnya apakah tanda atau perbuatan yang menunjukkan kita betul2 menyanyangi suami kita??
Adakah seorg isteri perlu memakai pakaian yg cantik, seksi , menggoda, tidak menutup aurat dan memakai make-up tebal di hadapan org bukan muhrim untuk menyatakan kasih sayang seorg isteri terhadap suami??Ohhh tidak, its totally wrong dear..Cantik seorg isteri hanyalah untuk suami, cantik seorg isteri bukan untuk dipertontonkan kepada umum.…

Jom Sertai Pertandingan Memancing di Kolam Pancing Pesona Desa (Batu 20, Ulu Langat)!!

Image
Wah ada pertandingan memancing kat Kolam Pancing Pesona Desa..Kepada sesiapa yang kaki pancing jom sama2 meriahkan pertandingan memancing ni..Hadiah yang lumayan bakal ditawarkan kepada pemenang2 yang berjaya memancing ikan paling banyak..Rugi tau kalau tak join! hehe..Jom tengok banner di bawah untuk dapat info yang lebih tepat..Check it out!!







Kolam Pancing Pesona Desa, Mampir, Ulu Langat terletak 3km dari Pekan Batu 18, Ulu Langat dan ia dibuka setiap hari Sabtu-Khamis: 8.00 pagi-12.00 malam, Jumaat: 3.00 ptg-12.00 malam..Jom kita tengok pemandangan dan suasana di Kolam Pancing Pesona Desa bagi sesiapa yang tidak pernah mengunjunginya dan bercadang untuk pergi memancing di hujung minggu ini serta menyertai pertandingan memancing pada 31-03-2013.


















Dulu dan Sekarang~~

Image
Tajuk macam menarik kan??hehe..
Dulu hidup single-skrg dah berkahwin dan ada anak seorg..Banyak beza tu..
Actually banyak yang telah berubah dlm hidup saya. Rasenya lebih matang dalam bertindak, cara berfikir dan membuat keputusan..

Perkara pertama yang ingin sy share ialah dari segi cara memilih bahan bacaan untuk dibaca. Jom kita tgk bahan bacaan saya sebelum berkahwin..ini cuma sebahagian..yang selebihnya dalam kotak..


~Kosmopolitan, In Trend, Eh!, Mingguan Wanita, Women Weekly, Female, Harmoni~
Every month pasti saya akan dapatkan semua koleksi majalah2 di atas. Kalau dikira secara kasar RM400.80 saya akan habiskan setahun untuk membeli kesemua majalah ini. Dan jika dari 2006-2009 saya mengumpul koleksi majalah tersebut kos terkumpul ialah RM1,603.20..Hurm jumlah yg agak banyak juga..Kalau jumlah itu saya gunakan untuk membeli majalah yg lebih berilmiah dan mempunyai ilmu keagamaan pasti dah ada satu library utk menempatkan koleksi majalah2 ini..

Tapi sekarang apabila dah berkahwin…