Posts

Showing posts from January, 2014

Jangan salah gunakan laman sosial...

Image
Laman sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, Keek dan macam-macam lagi memang sudah digunakan secara meluas oleh kita semua..tapi saya lihat dan dengar kebelakangan ini banyak sangat benda-benda yang tak sepatutnya kita dedahkan n pamerkan di public seolah-olah menjadi trend..pls jangan memalukan diri sendiri..hidup kita ada batasnya..kerana kita adalah makhluk Allah yang perlu patuh pada hukum dan peraturan Allah..bagi yang bukan Islam xkisah la mereka nak buat ape..tapi bg orang yang beragama Islam ada benda yang kita boleh buat dan ada benda yang kita tidak boleh buat..

Sebenarnya saya tertarik dengan komen seorang hamba Allah mengenai satu photo seorg artis bersama suaminya yang diupload di Instragramnye..ape kah motif gmbr sedemikian hanya artis tersebut yg mengetahuinya..inilah komennya:-

"Bila followers memberi teguran terutama teguran yg baik, bkn bermakna hendak memalukan artis tersebut ataupun nak berlagak jadik ustaz atau ustazah. Benda yg haram tetap haram walaup…

Wan Ahmad Danish Qaiser~

Image
Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan kelahiran bayi lelaki saya pada 17 Jun 2013..Mama and Papa menerima kehadiran Danish dengan penuh kegembiraan. Now i have one doter n one son.. Dah sepasang.. Stop la dulu kan..hehe..

Pengalaman yang sedikit berbeza berbanding melahirkan Qaleesya.. Danish dilahirkan awal 9hari dari due date..Memang itu yg kuminta agar dapat melahirkan Danish awal dari due date..Alhamdulillah kerana Danish juga dilahirkan secara normal delivery..tapi kesakitannya lagi memeritkan kerana tanda kelahiran yg dialami ialah keluar darah dan air ketuban pecah sendiri. Kesakitannya boleh dikatakan sekejap sahaja. Kul 4.45 am masuk labour room, kul 8.15am Danish selamat dilahirkan..tetapi dibantu dengan bantuan epidural juga..its mean 2 times im taking epidural for 2 delivery..huhu..sekarang dah rase effectnye..sakit belakang and xboleh duduk lama2..huhu..

Wan Ahmad Danish Qaiser bin Wan Nor Azdi dilahirkan pada pukul 8.15am, hari Isnin 17/06/2013 dengan berat 2.67kg.…