Posts

Showing posts from 2013

Heppy Anniversary Yg Ke3~ 30-10-2013~

Image
Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana esok 30-10-2013 kami akan menyambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke3..syukur saya dan suami masih lagi bernafas untuk mengharungi hidup sebagai suami isteri utk tahun yg ke 3 bersama dengan anak-anak..wah masa terasa sungguh cepat berlalu..how time flies..anak pun dah 2..it means 3years of marriage with 2 kids.. how wonderful n great..alhamdulillah kami dikurniakan sepasang, anak perempuan- Wan Nur Airish Qaleesya dan anak lelaki, Wan Ahmad Danish Qaiser..memang tak sangka bergelar seorng ibu dengan 2 org anak..terasa semalam baru je kami bernikah..hehehe..(berangan muda la pulak)...
Belum pernah diceritakan lagi macam mana kami bertemu dan seterusnya bernikah..ramai yg tertanya2 mcm mana kami bertemu..memang takdir Allah itu telah tertulis..hurmm nak cite kat post ni ke??nanti la dulu..kang mengarang panjang lak..ni pun curi2 masa je..
Actually dalam ruangan ini saya nak menceritakan betapa bersyukur n bertuahnya saya mendapat seoran…

Bila Seksi Di Dunia Seksa Di Akhirat~~

Image
Terpanggil untuk memberi sedikit komen berkaitan dengan isu tentang seorang artis yang mengatakan bahawa "berpakaian seksi itu hak dia, orang lain jangan sibuk jaga tepi kain dia".

Pada pandangan saya mungkin dia terlupa bahawa dia seorang artis yang beragama Islam, menjadi perhatian orang ramai. Sebagai orang Islam, dia sepatutnya sedar dan tahu etika berpakaian yang dianjurkan oleh Islam, bukannya sesuka hati ingin dan boleh memakai apa sahaja yang dia suka di khalayak ramai. Kalau dia boleh pakai sesuka hati dan mengatakan hak dia untuk berpakaian seksi, dia sepatutnya berada di bumi dia sendiri, bukan bumi ciptaan Allah. Kalau dia fikir berpakaian seksi itu hak dia, cuba dia fikir, bolehkah dia sesuka hati menghidupkan diri sendiri dan mematikan diri sendiri dengan menggunakan remote control? Remote control pun tak ade kan. Kalau boleh dia menghidupkan dan mematikan diri sendiri, barulah dia boleh mengatakan bahawa hak berpakaian dan anggota badan dia adalah hak dia. Kal…