Posts

Showing posts from 2014

Kehilangan MH370...

Image
Saya rasa terpanggil untuk mencoretkan sesuatu tentang kehilangan MH370..pertama kali mendapat berita tentang kehilangan pesawat MAS MH370 ialah melalui whatsapp family yang dihantar oleh adik saya, Muhammad pada pagi Sabtu, jam 8.49pagi..Ya Allah sungguh terkejut dan terpaku seketika, rasa macam tak percaya..berdebar2 dan xth nak digambarkan perasaan pada ketika itu..ditambah lagi apabila mengetahui flite MH370 merupakan penerbangan dari Kuala Lumpur menuju ke Beijing..perasaan lagi tersentak dan takut..ini kerana saya dan adik beradik akan bercuti di Beijing juga pada bulan 4 nanti..aduhh rasa macam nak cancel je trip ini..tapi perkara ini tak penting untuk diceritakan..ape yg saya ingin kongsikan selepas ini adalah menjadi keutamaan dalam coretan kali ini..

Saya amat tertarik sekali dengan coretan ini..

Sesuatu ketentuan untuk diinsafi

MH370: Warkah tulus kepada YAB PM dan MAS

MAR 09, 2014 MOHD IHSAN FADHLI CHE MIN
#PrayForMH370

Assalamualaykum warahmatullah wabarakatuh 

Malaysian Airlin…

Jangan salah gunakan laman sosial...

Image
Laman sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, Keek dan macam-macam lagi memang sudah digunakan secara meluas oleh kita semua..tapi saya lihat dan dengar kebelakangan ini banyak sangat benda-benda yang tak sepatutnya kita dedahkan n pamerkan di public seolah-olah menjadi trend..pls jangan memalukan diri sendiri..hidup kita ada batasnya..kerana kita adalah makhluk Allah yang perlu patuh pada hukum dan peraturan Allah..bagi yang bukan Islam xkisah la mereka nak buat ape..tapi bg orang yang beragama Islam ada benda yang kita boleh buat dan ada benda yang kita tidak boleh buat..

Sebenarnya saya tertarik dengan komen seorang hamba Allah mengenai satu photo seorg artis bersama suaminya yang diupload di Instragramnye..ape kah motif gmbr sedemikian hanya artis tersebut yg mengetahuinya..inilah komennya:-

"Bila followers memberi teguran terutama teguran yg baik, bkn bermakna hendak memalukan artis tersebut ataupun nak berlagak jadik ustaz atau ustazah. Benda yg haram tetap haram walaup…

Wan Ahmad Danish Qaiser~

Image
Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dengan kelahiran bayi lelaki saya pada 17 Jun 2013..Mama and Papa menerima kehadiran Danish dengan penuh kegembiraan. Now i have one doter n one son.. Dah sepasang.. Stop la dulu kan..hehe..

Pengalaman yang sedikit berbeza berbanding melahirkan Qaleesya.. Danish dilahirkan awal 9hari dari due date..Memang itu yg kuminta agar dapat melahirkan Danish awal dari due date..Alhamdulillah kerana Danish juga dilahirkan secara normal delivery..tapi kesakitannya lagi memeritkan kerana tanda kelahiran yg dialami ialah keluar darah dan air ketuban pecah sendiri. Kesakitannya boleh dikatakan sekejap sahaja. Kul 4.45 am masuk labour room, kul 8.15am Danish selamat dilahirkan..tetapi dibantu dengan bantuan epidural juga..its mean 2 times im taking epidural for 2 delivery..huhu..sekarang dah rase effectnye..sakit belakang and xboleh duduk lama2..huhu..

Wan Ahmad Danish Qaiser bin Wan Nor Azdi dilahirkan pada pukul 8.15am, hari Isnin 17/06/2013 dengan berat 2.67kg.…