Posts

Showing posts from 2016

SEBUAH KEHIDUPAN

Image
Pejam celik pejam celik hampir sedekad memegang amanah sebagai seorang peguam..macam lagu Ukiran Jiwa Awie lak.."Telah sedekad kenangan terpahat di ruang tak bertempat oo... ho..." 2016 pun akan melabuhkan tirai tidak lama lagi..semoga tahun baru 2017 nanti akan memberikan sinar baru yang lebih baik untuk kita semua..  1 dekad bukanlah dalam masa yang singkat..amanah yang harus digalas dengan penuh tanggungjawab..penuh kesabaran, penuh prinsip dan beretika dan berintegriti.
Sesekali terfikir sampai bila jawatan ini harus disandang..ia bukannya mudah..seperti menulis abc..ia seberat batu yang perlu dipikul..lawyer is a professional job..sama dengan bidang kerja professional yang lain seperti doktor, arkitek, jurutera dan lain-lain.When the job is professional, what people expect from u? Adakah semua kerja yang dilakukan perlu perfect? Adakah kamu perlu tahu semua benda dalam bidang guaman? Adakah kamu perlu hafal semua law, akta dan seksyen? The answer is affirmative..haa..n…

BUKAN SENANG NAK SENANG

Image

*Lawyer's Life & Homemade Food- Enjoy It*

Image
~Sweet Sour 2014  & 2015~

Alhamdulillah masih lagi bernafas untuk mencoretkan sesuatu di dalam blog ini..

Bila fikir2 nak berhenti kerja pun ada..penat dah kerja ngan orang..rasa nak duduk rumah jaga anak2 dn membesarkan anak2 di depan mata..nak cita rutin harian yang begitu padat keja kat legal firm..biasa pagi2 pegi court..xkisah la kes kat mana..kuala lumpur n shah alam memang rutin biasa..dulu2 time bujang ade la g court seremban, sepang..tapi xde la smpai outstation..alhamdulillah boss pun xhantar g jauh2..kalau xg court, biasa g Land Office..ada kes siasatan lelong..masuk office dalam tengahari tu terus tak menang tangan buat keje..bersambung-sambung keje..macam robot buat keje..sekejap2 rehat utk solat je la..hurmm..memang betul la org cakap keje kt dunia ni memang xkan habis dan tak putus2..bila mati nanti barula xfikir pasal keja..walau apapun keje mesti ikhlas dan kena penuh dedikasi..kalau diikutkan tahun 2014 ni dah masuk tahun ke 8 keja kt Manjit Singh..kalau cmpr den…